Reppu-leirit tiensä päähän

Lahden alueen partiolaisten vuodesta 1993 järjestetyt avoimen leiritoiminnan Reppu-leirit ovat tulleet tiensä päähän.

Lahden alueen partiolaiset ry:n syyskokous päätti Reppu-leirien lakkauttamisesta kuluneen vuoden jälkeen hallituksen esityksen mukaisesti.

26 vuotta avointa leiritoimintaa

Reppu-leirit saivat alkunsa vuonna 1993, kun Salpausselän partiopiirin silloinen toiminnanjohtaja Petri Louko sai tehtäväkseen kehittää partiomaista leiritoimintaa myös muille alueen lapsille ja nuorille muun muassa kesäsiirtolatoiminnan vähenemisen myötä.

Reppu-leirejä järjestämään perustettiin tässä yhteydessä Retkirepusta Elämään ry, josta toiminta siirrettiin myöhemmin Salpausselän Partiolaiset ry:lle ja viimeksi Lahden alueen partiolaiset ry:lle.

Vuosien saatossa leirien partiomaisesta ja monipuolisesta ohjelmasta on päässyt osalliseksi noin 2 500 eri-ikäistä lasta ja nuorta Päijät-Hämeen alueelta.

Reppu-leirien ohjelmassa pääpaino on ollut elämyksellisissä leiri- ja retkitaidoissa partion kasvatustavoitteita ja partiomenetelmää hyödyntäen.

Yhdistys keskittyy jatkossa perustehtäväänsä

Lahden alueen partiolaisten puheenjohtaja Lasse Lehtinen kuvailee nyt tehtyä päätöstä ikäväksi, mutta tarpeelliseksi talouden tasapainottamisen kannalta. Leiritoimintaan varatut määrärahat tullaan Lehtisen mukaan jatkossa entistä paremmin kohdistamaan yhdistyksen sääntöjen mukaiseen perustehtävään; lahtelaisen partiotoiminnan tukemiseen laadukkaitten ja monipuolisten ohjelma- ja koulutustapahtumien kautta. ”Toiminta edellä”, kuten hän asian kiteyttää.

Lehtinen kiittää myös kaikkia leirien johtajia, muonittajia sekä apuohjaajia vuosien varrella tehdystä erittäin merkittävästä työstä lasten ja nuorten eteen. Sekä yhteistyökumppaneiden, kuten Lions-klubien, Lahden seudun väestösuojelusäätiön ja yritysten merkittävästä taloudellisesta tuesta leirien eteen. Erityinen kiitos menee Lahden alueen partiolaiset ry:n puheenjohtaja Lasse Lehtiseltä Hämeen partiopiirin aluepäällikkö Petri Loukolle pitkään jatkuneesta ja pyyteettömästä työstä Reppu-leirien johtajien ja ohjaamisessa ja näin ollen leirien mahdollistamisessa.

Voit käydä vielä katsomassa leirien kuvia vuosien varrelta kuvagalleriassamme.

Lisätiedot: Lasse Lehtinen, puheenjohtaja, Lahden alueen partiolaiset ry